29 Mart 2011 Salı

Seçilmiş Wicca Tanrı ve Tanrıçaları





Seçilmiş Wicca Tanrıları:

Apollo:Yunan Işık efendisi.Karanlığın avcısı,ilhamların efendisi,kötülüğe kalkan ve doğruluğun şampiyonu.

Cernunnos:Kelt boynuzlu Tanrı.Tabiatın,yeraltının ve astral düzlemin tanrısıdır.Kelt rahipleri onu verimlilik tanrısı Hu Gadarn a tercih ederler.

Dionysus:Yunan boynuzlu Tanrı.Kurtarıcı bir tanrı olmasının yanı sıra tekrar doğup ışığın aslanı olarak belirmiştir.Dionysus genç bir kurban,gecenin rahibi,dansın ve şarabın efendisi olarak tabir edilir.

Faunus:Roman boynuzlu Tanrı.Doğal bir tanrı ve tarım,av gibi olayların efendisi.Yunan olarak Pan'a eşdeğer olarak tutulur.

Lugh:Kelt ışık Tanrısı.Parlayan tanrı olarak tasvir edilir ve ayrıca savaş tanrısı olarak da bilinir.Sanatkarların,şairlerin,bardların ve herhangi bir yapım işi ile uğraşan kişilerin favori tanrısıdır.

Osiris:Mısır tarım Tanrısı.Osiris mısır tanrıları içinde en popüler olanlardan biri olmasının yanı sıra bitkilerin,doğanın tanrısıdır ve yenilenme özelliğine sahiptir.Verimlilik ve hasatın efendisidir.

Ra:Mısır güneş Tanrısı.Ra ayrıca muhteşem biri,eski biri,tanrıların babası ve ışığın efendisi olarak da adlandırılır.Yaratan,tüm yaşamların nefesi,ilahi aşk ve kainatın ışıldayan gücü olarak bilinir.

Sol:Romanın yenilmez güneşi.Sol kehanetin ilhamı,görünmeyen doğruluğu gören,yaşam gücünü veren olarak tasvir edilir.Dokunabilir dünyada bilgi edinen ve bütün görünmeyen dünyaları gören tanrıdır.

Seçilmiş Wicca Tanrıçaları:

Brigid:Kelt üçlü Tanrıça.Kehanet,ilham ve şiirin somut halidir.Brigid güneş olarak tasvir edilir ve ateş tanrıçası olduğu altın saçları ile sembolize edilmiştir.Ayrıca verimlilik tanrıçasıdır.

Cerridwen:Kelt ana Tanrıçası.Cerridwen;Astarte ve Demeter'e de eş görülür.Ay ve tahıl tanrıçasıdır.Genel olarak korku dolu ölüm totemi ile ün salmıştır.Cerridwen'in hasat festivallerinde onun hayatı verip alması konu alınır.Sembolleri kazan,kase,tazı ve tohumdur.

Diana:Roma ay Tanrıçası.Avcıların ve orman koruyucularının patroniçesidir.Roma'da,Janus'e,ışık ve güneş tanrısına,ay ışığı ile arkadaşlık etmiştir.Diana'nın sembolleri ok,yay,sihirli silahlar,köpek ve geyiktir.

Demeter:Yunan toprak anası.Bitkilerin tanrıçasının olmasının yanı sıra,tarım ve sivil yaşamda evliliğin bulucusudur.Sepet,asa,meşale sadece sembollerinden bazılarıdır.

Hecate:Yunan üçlü ay Tanrıçası.Cennetin,dünyanın ve yer altının güçlerini saklar.Kısacası doğumu,yaşamı ve ölümü kontrol eder.Hecate; görüş veren,büyü ve yenilenmenin tanrıçası olarak da bilinir.Sembollerinin bazıları anahtar,ip,çift taraflı bıçak,tazı ve meşaledir.

Isis:Mısır ana Tanrıçası:Mısırın muhteşem ana tanrıçasıdır.3000 yıldan fazla tapılmıştır.Ayrıca Yunan ve Roma imparatorluğuna da yayılmıştır.Isis doğanın dişil prensibini sembolize etmesi ve binlerce isimin tanrıçası olarak da bilinir.Sembollerinden bazıları asa,kase,ayna,yılan,kuşaktır.

Morrigan:Kelt üçlü Tanrıça:Morrigan Kelt efsanelerinde korkunç koca karı olarak tasvir edilir.Onun kuzey mitolojisinde Valkyrler ve bazı mitolojik yaratıklarla ilişkisi olduğu söylenir.Morriganın sembollerinden bazıları karga,kuzgun,savaş baltası,kalkan ve mızraktır.

-Aldwynenar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder