29 Mart 2011 Salı

Rituel Araçları

Wicca'da kullanılan bu araçlar bir gereklilik değildir, sadece ritüelinizi daha etkili hale getirmek içindir. Bununla birlikte kullanması zevkli araçlardır. Tıpkı yemek için sofraya oturduğunuzda sofrada gümüş yemek takımının bulunması gibi.. Malzemeler için fazla para harcamanıza gerek yok ama eğer ritüelleriniz için gerekli araçları arıyorsanız, işte listesi:

Athame – İki tarafı keskin ritüel bıçağı. Birçok şey için kullanılır özellikle de, ayindeki enerjiyi kontrol etmek için. Bir şeyi kesmek için ya da zarar vermek için asla kullanılmaz.

Besom-Broom / Cadı Süpürgesi - Ritüellerde arıtma ve temizleme için yani olumsuz enerjiyi süpürmek için kullanılır.


Books / Kitap (ya da Gölgeler kitabı) – En çok gereken ritüel aracıdır! Sihirler ve büyülerle dolu bir kitaptır.
Bottles / Şişeler – Şifalı bitkilerin gelecek kullanımlar için şişelerde ya da kaplarda saklanması gereklidir.
Candles / Mumlar - Değişik büyülerin uygulaması için yanan, ortamı aydınlatan ve ruhsal durumu simgeleyen araçlardır. Büyücülerin etkili sonuç almak için bir grup mumdan başka hiçbir şeye ihtiyacı yoktur. (Mumların renkleri önemlidir.)
Cauldron / Kazan – Kazan, ritüel boyunca odun kömürüyle birlikte şifalı otları kaynatmak ve tütsü yapmak için kullanılır.
Crystals / Kristaller – Semboliktir. Her kristalin kendi içinde farklı enerjiler, değişik etkiler taşıdığına inanılır.
Chalice / Kadeh - Kutsama ve arıtma için kullanılan kadehtir. Su elementini temsil eder. Ayrıca psişik yetenekler ve sezgiler için yardımcı olur. İsteğe bağlı olarak Tanrıça'yı onurlandırmak için kullanılır.
*Unutmayın ki bu araçlar olmadan da ritüellerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Herbs / Bitkiler - Bitkilerin çeşitli etkilerinin olduğu yüzyıllardır bilinmektedir. Kendiniz yetiştirebilir ya da satın alabilirsiniz.

Incense / Tütsüler - Tütsüler sık kullanılır ve herkesçe bilinir. Hava elementini temsil eder. Sadece majide değil, meditasyonlarda, normal yaşantıda huzur anlamında her an kullanılabilecek özelliktedir. Her burcun kendine has tütsü seçenekleri bulunur.. Bu nedenden dolayı tütsü önemli bir objedir.. Majide hazırlanan tılsımlar çoğunlukla uygun tütsüyle tütsülenir ve her çalışmada özel tütsüler yakılır.
Matches / Kibrit - Mumları, tütsüleri ve bitkileri yakmak için kullanılır. (Aydınlatıcı olarak kullanılmaz.)
Potions / İksirler - Büyü özelliği taşıyan sıvıdır. Öldürmek(denemeyiniz), canlandırmak, aşık etmek vs. gibi birçok alanda kullanılabilir. Bu terim önceleri simyagerler tarafından (aynı zamanda felsefe taşı olarak bilinen) basit metalleri altına dönüştüren, hastalıkları tedavi eden ve yaşamı uzatan maddeyi tanımlamak için kullanılırdı..
Salt / Tuz - Temizlemek ve birçok nesneyi, ritüelin yapıldığı alanı kutsamak için kullanılır.. Genellikle deniz tuzu tercih edilir.


Wand / Asa - Cadı araçlarının en özelidir. Eğer cadı asasını kendisi yaparsa asa daha fazla güce sahip olacaktır. Genellikle odundan(tahtadan) yapılır. Cadı asasını kendi isteğine göre kristallerle ya da dekoratif nesnelerle süsleyebilir. 


Şunu da eklemek gerekir ki yapacağınız büyüde hangi aracı kullanacağınız tamamen size kalmış bir seçimdir.. Hangisi hoşunuza giderse ve kendinizi iyi hissettirirse (ki zamanla hangisinin daha çok işe yaradığını anlayacaksınız) onu kullanın.

Çeviridir.

Leviathen'e teşekkürler.

1 yorum:

  1. Merhaba!
    İksirler ve wand/asa hakkında daha fazla bilgi verebilir misiniz?
    Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil