29 Mart 2011 Salı

Yıl Çarkı





1 Ocak

Yılın ilk günü çoğu Wicca tarafından iyi şans getiren büyülerin yapıldığı gün olarak bilinir.Bu gün genellikle barış,sevgi,iyi sağlık ve refah büyüleri yapılır.

21 Ocak

Aziz Agnes'in günü olarak bu gün;Wicca'lar genellikle simya yeteneklerini aşk adına kullanırlar.Asırlardır süre gelen bu süreçte çoğu wicca rüyasında gelecekteki eşini bu gün gördükleri söylenir.

2 Şubat

Candlemas (imbolc ve oimelc olarak ta bilinir.) wiccaların ateş fertivalidir ve Tanrıça Brigid e adanmış Sabbattır.Bu günde kişisel güç-yükseltme,yeni başlangıç büyüleri,spiritual gelişme,sağlık,korunma büyüleri,mum kutsama,mum yakma büyüleri yapılır.



14 Şubat

Aziz Valentine nin gününde binlerce insanın düşüncesine aşk düşmüş iken enerjisini aşktan ve sevgiden alan büyüler yapılır.Aziz Agne'nin günü gibi aşka dair simyacılık ile de uğraşılabilir.Bu gün aşk a dair tılsımlar alınır ve ya yapılır ve gelecekteki eşi görmek için ritualler yapılır.

21 Mart(Ekinoks)

(Ayrıca Ostara,Saxon verimlilik tanrıçasından sonra)bu gün gece ve gündüz süreleri eşitlenir.Verimlilik,kişinin hayatını dengelemek adına rituel veya büyüler,bahçe büyüleri,tohum-kutsama rituelleri ve oomantia (eski sanat ve yumurtalarla pratik kehanet).

1 Mayıs

Beltane zaman çarkında Samhain e ters düşer ve eski Celtic ateş festivali Sabbattıdır.Bugün Verimlilik ayinleri,sağlık,hayvanları ilgilendiren büyüler,temizleme ritueli ve korunma büyüleri yapılır.

21 Haziran

Aziz John'un günü ve yaz gün dönümü,en uzun gündüzü ve en kısa geceyi işaret eder.Bu gün ışığında dünyanın çoğu yerindeki Wiccalar eski pagan kültürünü takip etmeye devam ederek,büyü ve sağlık için gerekli bitkileri bahçelerinden ve ya doğadan toplayarak simyada ve büyülerde ayrıca eşya yapımındada kullanırlar.Büyü seçiminde Verimlilik,korunma büyüleri(genellikle tılsımlar yapılır).hayvan kutsama,görüş soruları,kehanetler(rüyalar ve görüşler hakkında).Rituel olarak bolluk,gücü bulma ve sonuç rituelleri yapılır.

1 Ağustos

Lammas(Lughnasadh olarak ta bilinir) Sabbat'ın üç hasatından ilkidir.Wicca geleneklerine göre eski Celtic güneş tanrısı,Lugh, yada muhteşem tahıl tanrıçalarına (Demeter,Ceres ve diğerleri gibi)adanmıştır.Lammas ayrıca ekmek festivali olarak ta bilinir.Minnet Rituelleri,hasat büyüleri,verimlilik ayinleri,ölüm ve dirilme ile ilgili pagan ayinleri yapılır.

13 Ağustos

Greek tanrısı Hecate'nin(Ay'ın,Ara yolun tanrıçası ve orta çağdan beri bilinen Cadıların Kraliçesi)günü olarak bilinir.Bu günde Verimlilik,refah,güç,kara büyü,korunma,seyahat ve de ölümün ruhları ile ilgili büyü ve ritueller yapılır.

21 Eylül(Ekinoks)

Ayrıca Mabon olarak ta bilinir(Gal verimlilik tanrısından sonra) Sabbatların üç hasat gününden ikincisi olarak bilinir.Wiccaların minnet ve şükran günüdür.Gece ve gündüz süresi eşittir.Minnet ayinleri,görüş sorgusu,hasat ayinleri,kehanet ve kişinin hayatındaki dengeyi bulmasına yardımcı olacak ritueller ve büyüler yapılır.

31 Ekim

Samhain(cadılar bayramı,gölge festivali olarak ta bilinir.)Yıl çarkının başlangıç ve bitişinin en büyük Sabbatı olarak bilinir.Bugünde ölülerin ve yaşayanların dünyası arasındaki fark en inceye düşer.Sabbatın son hasatı olarakta bilinir.Malesef bugün lanetler,belalar ve satanik ayinler de yapanlar vardır ama biz doğru olanı yapalım.Bugünde hasat ayinleri,kehanetler,korunma büyüleri,ölüyü onurlandırma ayinleri,ruhlar ile bağlantı kurma,defetme,sahiplenme rituel ve büyüleri yapılır.

21 Aralık

Kış gün dönümü(Noel yortusu ve kış ortası olarak ta bilinir)en uzun gece ve en kısa gündüzün yaşandığı gündür.Bu günde ölülerle bağlantı kurma,güç ve sağlık,dilek büyüsü,ve kişiye iyi şans getirme büyüleri yapılır.



-Aldwynenar

1 yorum:

  1. merhabalar sizinle iletişime geçmek istiyorum.Bunlar hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorum.Lütfen bana dönün.

    YanıtlaSil