30 Mart 2011 Çarşamba

Kan ve Maji





İnsan ve hayvan kanı eski zamanlarda bazı emeller için kurban edildiği çoğu insanın kafasında yer etmiştir.Eski Romalılar sunaklarını kurban ettikleri hayvanların kanını serperek kutsadıkları bilinir.Enteresan olan kutsama(blessing) olan sözcük eski İngilizce de 'bletsain' daha öncesinde ise 'bleodswean' yani ''dökülen kan ile kutsallaştırmak'' manasına gelir.

Bir kadının âdet kanı doğada gübre görevini görür ve iyileştirici güce sahip olduğuna inanılır.Ortaçağ dönemlerinde âdet kanı bazı demonların doğuşuna(basilisk gibi) neden olduğu zannedilirdi.Teselyan cadıları da bu olayı düşmanlarını zehirlemek için kullanırlardı.

Kan hayattır.Kan açığa çıktığında majisel teoriye göre kişinin yaşam enerjisi de atmosfere yayılırmış.Büyücü ve ya cadının çemberine düşen kanın enerjisini çember sahipleri tarafından muhafaza edilerek korunduğunu ve daha sonraki işler için o enerjinin kullanılmasından bahsedilir.

Kanın büyüdeki yeri olarak herhangi bir kural yoktur ve çoğu büyücüde büyülerinde kan kullanırken kendini pek rahat hissetmez.Şunu da denedim ki birkaç damla kendi kanım büyünün verimliliğini çok büyük derecede etkiliyor.Ayrıca bazı iksir,majikal mürekkep ve mumları takdis etmek için kullanılan yağlara da katmanın büyünün tarzına göre etkili olması kesin ve etkili sonuçtur.

UYARI:Burada bahsedilen kendi kanınızdır.Başka kişilerin kanı(buna hayvanlar da dahil) asla akıtılmamalıdır.Hiçbir canlı da bunun için öldürülmemelidir.


-Aldwynenar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder