31 Mart 2011 Perşembe

Büyüde Renklerin Önemi


Sembollerin olduğu gibi büyüde renklerinde önemi vardır.Bunun sebebi temsil ettikleri mana ve tabiatta sergiledikleri sembolik değerleridir.Bu renkler çoğu zaman büyülerde mumların rengi çok önemli rol oynarlar.

Siyah: Çoğu insan siyah mum lafını duyunca aklına hep kara büyü ve bazı kötü ritueller de kullanıldığını sanır.Bunun yanı sıra negativiteyi def eder ve kötü tesiri kovar.Kara büyü kırmada,uğursuzluğu kovmada ve lanetlere karşı yapılan büyülerde de kullanılır.Samhain sabbatının geleneksel rengidir.

Mavi: Sakinlik ve barışın rengidir.Spiritual farkındalığın,uykuda korunma büyülerinin,Kova-Balık-Başak burçlarının astrolojik rengi ve boğaz çakrasının rengidir.(Asil Mavi)

Kahverengi: İyi tanınan kişileri ve ev hayvanlarına yönelik koruma büyülerinde,kayıp objeleri saptamakta(kehanet büyüleri),ev ile ilgili sorunları saptamakta ve oğlak burcuna ait kişilerin hayırlı ve güçlü enerji akımı yayması için(kişisel) yapılan büyülerde kullanılır.

Altın:Güneş tanrılarının kutsal rengi;sezgi ve koruma büyülerinde,Aslan burcuna özgü büyülerde ve kalp çakrasının açılmasına yardımcı renktir.

Gri:Negatif enerjileri nötrelize etmekte,başak burcuna ilişkin büyülerde ve bazı büyücülerin yaptığı 'gri büyü' büyülerde kullanılır.

Yeşil: Verimlilik,iyileştirme,şans,para,refah,oğlak burcuna ait büyülerde ve solar plexus çakrasını açmakta kullanılır.Ayrıca verimlilik tanrılarının kutsal rengidir.

Turuncu: Cesaret,yasal önemlerde,konsantrasyon ve teşfik büyülerinde kullanılır.Boğa burcunun ve Samhain sabbatının da rengidir.

Pembe: Aşk(platonik yada karşılıklı),feminite,bebek kızlara yönelik,arkadaşlık ve kötülüğü uzaklaştırma ile ilgili büyülerde kullanılır.Boğa burcununda renklerinden birisidir ve boğa burcuna ait büyülerde kullanılır.(leylak pembesi)

Mor:Her çeşit psişik olay,kehanet,başarı,bağımsızlık,Yay-Terazi burcunun büyülerinde kullanılır.Taç çakrasını açmaya yardımcı olur.

Kırmızı: Aşk,cazibe,güçlü duygular,fiziksel sağlık,güç,inanç gücü,Koç-Akrep burcu ile ilgili büyülerde kullanılır,Sakral çakranın açımında yardımcı rol oynar ve tüm Aşk tanrılarının kutsal rengidir.

Gümüş: Ay-Büyülerinde kullanılır.Yengeç burcunun rengidir ve tüm ay tanrılarının kutsal rengidir.

Sarı: Güven,ikna,toplumsal hayat(okul,iş)ve zihinsel güç ile ilgili büyülerde kullanılır.İkizler burcunun rengidir ve büyülerine güç verir.Üçüncü göz(alın çakrası)açımında kullanılır.

Beyaz: Tüm tanrıçaların kutsal rengidir.Şeytan çıkarma,meditasyon,temizleme işlemlerinde ve ruhani,doğruluk,olumluluk ve de yeni başlangıçlar ile ilgili büyülerde kullanılır.

Alıntı değildir.

Kaynaklar:

Exploring the Spellcraft-Gerina Dunwich
Mastering Witchcraft -Paul Huson



-Aldwynenar

Gezegensel Saatler



Büyü yapmak istediğimizde gezegensel saatlerin hesaplanışını ve büyünün hangi saatte yapıldığını daha önceki yazılarda anlatmıştım.Şimdi ise gezegenlerin sembolik değerlerini paylaşıcağım.

Güneş:

Başarı,otorite,şöhret,iyi şans,iyileştirme,sağlık,onur,umut,para,refah,korum a ile ilgili büyüler yapılır

Ay:

Yönetim,doğum,çocuk,kehanet,kadınsal güçler,verimlilik,iyileştirme,ev ile ilgili olan şeyler,barış,psişik güçler,uyku,telepati,görüşler,sezgiler ve anaçlık büyüleri yapılır.

Mars:

Kimya,cesaret,yıkım,şeytan çıkarma,sağlık,kara büyü kırma,hırs,eril güçler,evlilik,iyileştirme,askeri güçlerin başarısı,düşmanlar üzerinde güç sağlama,koruma,kişisel korunma,güç,savaş,silah kutsama ve yiğitlik büyüleri yapılır.

Merkür:

İletişim,kehanet,iyileştirme(ruh ve beden),eğitim,seyahat,bilgelik,gizli işler,zihinsel çeviklik,zihinsel sağlık büyüleri yapılır.

Jupiter:

Maddiyat(para,iş hayatı vb.),istekler,onur,yargı,refah,ilahiyat ile ilgili büyüler yapılır.

Venüs:

Sanat,güzellik,kültür,feminel güçler,arkadaşlık,aşk ve gençlik büyüleri yapılır.

Saturn:

Tarım,hayvanlar ve kuşlar,ölüm,bitirme,şeytan çıkarma,bitkiler,refah,koruma,görüşler,kader ve inançlar ile ilgili büyüler yapılır.

Okuduğunuz için teşekkürler.

Kaynaklar:

Witch's Circle - Maria Kay Simms
The Wiccan Mysteries - Raven Grimassi
Mastering Witchcraft - Paul Huson
The Encyclopedia of Witches and Witchcraft - Rosemary Ellen Guiley



-Aldwynenar

Cadıların Yakılması


Tarihte ilk olarak eski Roma’da karşımıza çıkancadıları Ortaçağ boyunca ve yakın tarihe kadar Avrupa’nın her ülkesinde ve yakın bir döneme kadar da Güney Afrika’da bulmak mümkün. 430′lu yıllarda büyü, iyi veya kötü bir özellik taşıyıp taşımamasına bakılmaksızın şeytanla yapılmış bir anlaşmanın sonucu olarak kabul edildi; oysa eski Roma’da sadece kötü büyüler bir yargı suçu sayılıyordu. Büyünün suç sayılmaya başlaması ile cadı avcılığının temelleri de atılmış oluyordu. Teolog B.von Worms (965-1025) cadıların şeytanla işbirliğine girdiğini ve Hıristiyanlığa karşı savaşan kafirlerolduğunu açıkladı. Bu, özel olarak kadınları ifade etmemesine rağmenkadınların maruz kaldıkları bir suçlamaydı. Yasal olarak ilk cadıyargılanması 1204 yıllında gerçekleşti.


1080 yılında Papa Gregor VII yaşanan büyük bir doğa felaketinin ardından yaptığı açıklamada bu olayın tanrının bir cezası olduğunu,ölmüş olan suçsuz kurbanların intikamı sonucu geliştiğini ve sadece buöfkenin giderek artacağını ifade etmesinden sonra 1115 yıllında otuzkadın aynı günde yakılmıştır. 1585 yılında Trier’de o kadar çok kadın cadılık suçlaması ile yakılmıştı ki, iki köyde sadece iki kadınkalabildi. 1630 yılında ise Würzburg Bischof’u 1200 kadın ve erkeğin yakılmasına neden oldu. Toplu halde cadıların yakılması veya linç edilmesi olaylarının benzerlerini tarih de sıkça görmek mümkündür. Bu sayı bazen bir kaç ay içinde 250′den fazla kurbanı kapsamaktaydı. Bazı tek olaylarda sayı 500′ü bile buluyordu.

Bu dönemde cadı olarak yakılan, tarihe geçen ünlü kadınlardan Jeand’Arckendi geleceğini saplamak isteyen diğer kadınların kaderini paylaşacakve cadılık suçlaması ile 1430 yılında 30 yaşında iken yakılacaktı,tıpkı Agner Bernauer gibi.

Kadın figürü Hırıstiyanlık’ta şeytanın pek çok özelliğini içinde taşır,aynı özellikleri Islam ve Hinduzim’de de görmek mümkündür. Ayrıca cinsler arasındaki ayrım nedeni ile de kadınlar belirgin olarak cadılıksuçlaması ile karşılalıyorlar. Cadı olarak yargılanan kadınların büyükbir kısmı yaşlı, dul kadınlardır. Yaşlı kadınlar erkek kontrolü altındayaşama dönemlerini geçirmiş, rahat hareket eden kadınlardı. Dulkadınları ise denetleyecek erkekler yoktu. Bu kadınlar ebelik, çocuk vehastabakımı ile ilgileniyorlardı. Bu nedenle diğer kadınlar üzerindebelli etki kazanıyorlardı. Bütün bu özellikleri onları yeterincetehlikeli bir duruma getirmeye yetiyordu. 15. yy’da Papa cadıların geceuçtuğunu söylediği için, gece sokakta yalnız yürüyen yaşlı kadınlarşeytanın toplantısına gitmekle suçlanabiliniyordu. Kadınların süpürgeile uçtukları idda edilen bu yıllarda Leonardo de Vinci ilk uçakmodelini çiziyor ama uçma denemesi başarısızlıkla sonuçlanıyordu.

14. yüzyılın sonlarına doğru Avrupa’da cadı sözcüğünün anlamı epeycedeğişti. O sırada Avrupa, nüfusunun dörtte birinin ölümüne neden olankorkunç kara ölümün (Veba) sarsıntısı içindeydi; kutsal kitapta(Tevrat-Incil) sözü edilen kıyamet gününün yaklaştığı kanısındaydı.Yoksullar kilise ve soyluların baskısından kurtularak, Hırıstiyanlıklaile daha eski gelenekleri kaynaştıracak yeni topluluklar oluşturmayaçalışıyorlardı. Devletlerin ve kiliselerin bu olaylara karşı tepkisiacımasız oldu. Kendilerine karşı gelen ya da farklı düşüneneleri -kafir- yakalıyarak işkence ile öldürdüler. Cadılar tüm kafirlerlebirlikte kilisenin baş düşmanları ilan edildiler. Bunları ortadankaldırmak için, Engizisyon adı verilen kiliseye bağlı mahkemelerkuruldu. Dönemin din adamları cadıların işledikleri ileri sürülensuçları içeren korkunç bir liste hazırladılar. Bu listede cadıların,şeytanla iş birliği yaparak ruhlarını satmakla doğaüstü güçlerkazandıkları; şeytanın törenlerine katılmak için geceleri süpürgelerinebinip uçtukları, hayvanlarla ilişki gerçekleştirdiği; Cumartesi günleriyemekli toplantılar düzenledikleri, çocukları şeytanın buyruğu ile çiğçiğ yedikleri gibi akıl almaz suçlamalar yer alıyordu. Kiliselerde cadıve kafirlere karşı toplatıların yapıldığı bu dönemde Yahudilere karşıda aynı amaçla toplantılar yapılıyordu. Cadıların Cumartesileri-Yahudilerin kutsal gününde- yaptıkları idda edilen toplantıları,onların su kuyularını Yahudilerle birlikte cüzzam virusu ilezehirledikleri iddaları, Yahudi ve cadı adının birlikte anılmasını,Yahudi düşmanlığının kökenini de göstermektedir.

RomaKatolik Kilisesi cadılık ve onların cezalandırılması fikrinisömürgecilikle birlikte dünyanın geniş bir bölgesine kendisi ilebirlikte götürdü. 17. yy’da Ingiltere’de Oliver Crowell, MatthewHopkıns adında bir generali cadıları yakmakla görevlendirdi. Cadıavcılığı 18. yüzyılın ortalarına kadar Iskoçya’da sürdü. ABD’de 1692′deMassachussetts eyaletindeki Salem’de birçok kişi cadılıkla suçlanarakyargılandı ve asıldı. 1996 yılında Güney Afrika’da 300 insan cadılıksuçlamasıyla yerel mahkemelerde yargılanıp öldürüldü; Nelson Mandelaburadan kaçan insanlar için Pietersburg’da mülteci kampı oluşturdu.Batı Afrika ülkelerinde meydana gelen tetanos salgını üzerine çocukölümlerinin yükselmesinden sonra hükümet radyodan yaptığı açıklamadaölümlerden cadıları sorumlu tuttu, ardından pek çok yaşlı kadın cadılıksuçlaması ile öldürüldü.

Fransız devrimcisi J. Michhelt (1789- 1874) cadıları halkın doktorlarıolarak niteliyor ve onların feodalizmin bir kurbanı olduğunubelirtiyordu. Etnolog Malinowski cadıların yakılması olayınıntoplumların kriz dönemlerinin bir sonucu olduğunu belirtiyor.

Alıntıdır.

30 Mart 2011 Çarşamba

Yıldız Yağı



Yıldız yağı güçlü yeni başlangıç büyülerinde ve daha birçok büyüde kendini gösteren bir yağdır.Piyasada satışı olsa bile nadir yağlardan biridir.İhtiyacı olan ve simya ile uğraşan arkadaşlarımız için bu yağın diğer yağlardan nasıl yapıldığını açıklayacağım.

Yıldız Yağının yapımı için:

1/4 ons Badem yağı
10 damla Limon yağı
7 damla Yasemin yağı
7 damla Biberiye yağı
17 damla Papatya yağı
5 damla Sandalağacı yağı

Bunların karışımı ile Yıldız Yağını elde edebilirsiniz.

Kaynak:

Schulke Ars Philtron - Daniel Alvin Schulke



-Aldwynenar

Kan ve Maji





İnsan ve hayvan kanı eski zamanlarda bazı emeller için kurban edildiği çoğu insanın kafasında yer etmiştir.Eski Romalılar sunaklarını kurban ettikleri hayvanların kanını serperek kutsadıkları bilinir.Enteresan olan kutsama(blessing) olan sözcük eski İngilizce de 'bletsain' daha öncesinde ise 'bleodswean' yani ''dökülen kan ile kutsallaştırmak'' manasına gelir.

Bir kadının âdet kanı doğada gübre görevini görür ve iyileştirici güce sahip olduğuna inanılır.Ortaçağ dönemlerinde âdet kanı bazı demonların doğuşuna(basilisk gibi) neden olduğu zannedilirdi.Teselyan cadıları da bu olayı düşmanlarını zehirlemek için kullanırlardı.

Kan hayattır.Kan açığa çıktığında majisel teoriye göre kişinin yaşam enerjisi de atmosfere yayılırmış.Büyücü ve ya cadının çemberine düşen kanın enerjisini çember sahipleri tarafından muhafaza edilerek korunduğunu ve daha sonraki işler için o enerjinin kullanılmasından bahsedilir.

Kanın büyüdeki yeri olarak herhangi bir kural yoktur ve çoğu büyücüde büyülerinde kan kullanırken kendini pek rahat hissetmez.Şunu da denedim ki birkaç damla kendi kanım büyünün verimliliğini çok büyük derecede etkiliyor.Ayrıca bazı iksir,majikal mürekkep ve mumları takdis etmek için kullanılan yağlara da katmanın büyünün tarzına göre etkili olması kesin ve etkili sonuçtur.

UYARI:Burada bahsedilen kendi kanınızdır.Başka kişilerin kanı(buna hayvanlar da dahil) asla akıtılmamalıdır.Hiçbir canlı da bunun için öldürülmemelidir.


-Aldwynenar

29 Mart 2011 Salı

Şifa Büyüsü



Bu büyü birincisi kişisel şifa ikincisi ise global şifa olmak üzere iki kısımda incelenir.Şifa büyülerinde ustalaştıkça başkalarına da şifa verilme olasılığı artar.Öncelikle ilk kısmın nasıl yapıldığını inceleyelim.

Önce amacımızı saptayalım.

Fiziksel sağlık için kırmızı,yeşil
Ruhsal sağlık için yeşil
Bazı zihinsel sağlık için mavi(genellikle sık kabus gören çocuklar için kullanınız)

Kişisel Şifa için
Malzemeler:

Amacınıza uygun 1 adet mum
Safran(altarınıza daire biçiminde yayabilir ve ya bir kasede muhafaza edebilirsiniz)
Okaliptüs Yaprakları(Safranın üzerine koyulacak şekilde)
Kendi kutsama yağınız*(yapımını anlatacağım)
Sağlığın herhangi bir simgesi(japon sağlık sembolleri,sağlığı temsil eden sigiller,sağlık adına yapılmış her türlü sembol olur.)(Pagan arkadaşlarımız sağlık Tanrı ve Tanrıça'larının temsili obje ve sembollerini kullanabilir.)

-------------------------------------------------------------
Kendi kutsama yağınızın yapılışı:

5 damla sandalağacı yağı
2 damla kâfur yağı
1 damla portakal yağı
1 damla silhat yağı

Bu yağların karışımından elde edebilirsiniz.
--------------------------------------------------------------
Büyünün Yapılışı:

Güneşin ve ya ayın gezegensel saatinin hükmettiği bir gece yarısında(ayrıca elementlerin gücünü de kullanabilirsiniz.Ayın pozisyonu büyüyen veya dolunay olmalıdır.Elementlerin hükmettiği burçların gezegenlerinin saat dilimlerinde bu büyüyü uygulayabilirsiniz.)altarınızı hazırlayın.Öncelikle not olarak söylemek isterim ki

Not:Gece yarısı enerji akışının tüm dünya üzerindeki en hızlı olduğu vakittir.Bu vakitte genellikle büyüler yapılır.Bu büyüde tamamen pozitif olmanız gerekli.Gün içerisinde sinirlenecek,öfkelenecek,üzülecek herhangi birşey yapmayın.Ayrıca büyü sırasında aklınıza kötü şeyler getirmeyin.Bunun nedeni düşüncelerinizin de bir enerjisi olmasıdır.Ayrıca meditasyona da vakit ayırmanız gerekir.

Altarınıza malzemelerinizi koyun.Öncelik olarak mumunuzu kutsama yağınız ile takdis edip altarınızın sol tarafına,Safranı mumunuzun sağına (ister daire olarak serpin isterseniz bir kasede sunun)Okaliptüs yapraklarını safranın üzerinde olacak şekilde(eğer daire çizdiyseniz daire olarak,eğer bir kaseye koymuş iseniz aynı şekilde)koyun.Sağlık ile ilgili kullanacağınız sembolleri altarın ortasına koyun.(Pagan arkadaşlarımız eğer Tanrı ve Tanrıçalarının temsillerini kullanmak isterler ise Tanrı sembolünü sağ Tanrıça sembolünü ise sol tarafa koymaları gerekir.)

Hazırlıklarınızı bitirdiğinizde derin bir nefes alarak amacınıza konsantre olun.Konsantrasyonunuzu toparladığınızda mumunuzu yakın ve şifa için gereken ahenkli cümlelerinizi söyleyin.İyi bir şair olmanız gerekmez ama yinede pratik yapmanız tavsiye edilir.

''Ay'ın gücünü çağırıyorum
Şifa verebilmek için
Güneş'in kudretini çağrıyorum
İncilenleri iyileştirmek için
Kutlu olsun!''

Tamamen örnekseldir belki de berbattır tabiki tercih sizin.Önemli olan içinizden gelen,güzel,istekli ve olumlu cümleleriniz.Alternatif olarak bu sözcüklerde kullanılabilir.Sözler genellikle majide fark eder o nedenle teşhir amaçlı koymak istedim.

Söyleyeceğiniz sözcükleri tam 9 kez söyleyiniz.


Üzerinizden bir enerji gidecektir bunu zaman ile hissedeceksiniz.Bunu hissetmeye başladığınız dönemlerde günlerinizi iyi takip edin çünkü size gelen muhteşem bir enerji hissedeksiniz.Bu enerjiyi hissediyor iseniz bu büyüde ustalaşmaya başlıyorsunuzdur.

Sözleri dokuz kez söyledikten ve enerjinin gittiğini farkettikten sonra eşyalarınızı toplayabilirsiniz.Eğer mum ile işiniz bitti ise toprağa gömün.


Global çalışmak içinse sadece yapacağınız kişiyi aklınızda imajine edin ve ya bir resmini,eşyasını altarda bulundurun.Tabiki bunu hemen yapmayın nedeni ise bu işte biraz ustalaşmanız gerekli.Zaman ile enerjileri hissedeceksiniz ve enerji akışını fark edeceksiniz.Bu süre zarfında kendinizi iyice geliştirmeniz önerilir.

-Aldwynenar

Kara Büyü ve Negatif Enerjiden Korunmanın Doğal Yolları





Hiçbirimiz kara büyüye maruz kalmak istemeyiz.Negatif enerjinin bize doğrultulması,uğursuzluklar,lanetler...Adaletli ve pozitif bir yaşantısı olan insanlar bunları asla istemez.

Bitkilerden başlayalım:
Çitlembik Dalı-Negatif enerjiden korur
Anason Yaprakları-İstenmeyen varlıklardan korur
Defne-İstenmeyen varlıklar ve kötü dileklerden körür
Karaman-Kötü büyülerden korur
Tarçın-İstenmeyen varlıklar ve iblislerden korur
Kimyon-Kötülüğü uzaklaştırmada kullanılır
Dereotu-İstenmeyen büyülere karşı korur
Sarımsak-İstenmeyen varlıklar,kötü büyüler,kötü dileklerden korur
Mercanköşk-Kötü büyülerden korur
Nane-Negatif enerjiden ve istenmeyen ruhlardan korur
Hardal-Kötü büyülerden ve negatif enerjiden korur
Maydanoz-Kötü şanstan,kötü büyülerden ve kötü ruhlardan korur.

Bunun gibi daha birçok bitki ve yararları sizleri kötülüklerden korur.Ayrıca bazı bitkilerden yapılmış yağlar kara büyü,kötü dilekler,istenmeyen ruhlar ve lanetlerden korur.

Tılsımların ve muskaların önemi kara büyüde büyüktür ve doğru yapılan bir tılsım muhteşem bir kalkan görevi görür.

Gelelim bazı taşlara;

Kedi Gözü-Negatif enerjiyi önler
Ametist-Negatif enerjiyi önler
Kalsedon(kadıköy taşı)-Nazardan ve kötü büyülerden korur.
Kuvars-Negatif enerjiyi önler

bu taşlar ve daha birçoğu sizi korur ayrıca kendilerinin artı yönlerini görmezden gelmemek gerekir.

Kaynaklar:

Exploring Spellcraft:Gerina Dunwich
The Complete Herbalism: Dr. O.Phelps Brown
Taşların Gizli Gücü-Nilgün Sözer

Okuduğunuz için teşekkürler.



-aldwynenar

Yıl Çarkı





1 Ocak

Yılın ilk günü çoğu Wicca tarafından iyi şans getiren büyülerin yapıldığı gün olarak bilinir.Bu gün genellikle barış,sevgi,iyi sağlık ve refah büyüleri yapılır.

21 Ocak

Aziz Agnes'in günü olarak bu gün;Wicca'lar genellikle simya yeteneklerini aşk adına kullanırlar.Asırlardır süre gelen bu süreçte çoğu wicca rüyasında gelecekteki eşini bu gün gördükleri söylenir.

2 Şubat

Candlemas (imbolc ve oimelc olarak ta bilinir.) wiccaların ateş fertivalidir ve Tanrıça Brigid e adanmış Sabbattır.Bu günde kişisel güç-yükseltme,yeni başlangıç büyüleri,spiritual gelişme,sağlık,korunma büyüleri,mum kutsama,mum yakma büyüleri yapılır.



14 Şubat

Aziz Valentine nin gününde binlerce insanın düşüncesine aşk düşmüş iken enerjisini aşktan ve sevgiden alan büyüler yapılır.Aziz Agne'nin günü gibi aşka dair simyacılık ile de uğraşılabilir.Bu gün aşk a dair tılsımlar alınır ve ya yapılır ve gelecekteki eşi görmek için ritualler yapılır.

21 Mart(Ekinoks)

(Ayrıca Ostara,Saxon verimlilik tanrıçasından sonra)bu gün gece ve gündüz süreleri eşitlenir.Verimlilik,kişinin hayatını dengelemek adına rituel veya büyüler,bahçe büyüleri,tohum-kutsama rituelleri ve oomantia (eski sanat ve yumurtalarla pratik kehanet).

1 Mayıs

Beltane zaman çarkında Samhain e ters düşer ve eski Celtic ateş festivali Sabbattıdır.Bugün Verimlilik ayinleri,sağlık,hayvanları ilgilendiren büyüler,temizleme ritueli ve korunma büyüleri yapılır.

21 Haziran

Aziz John'un günü ve yaz gün dönümü,en uzun gündüzü ve en kısa geceyi işaret eder.Bu gün ışığında dünyanın çoğu yerindeki Wiccalar eski pagan kültürünü takip etmeye devam ederek,büyü ve sağlık için gerekli bitkileri bahçelerinden ve ya doğadan toplayarak simyada ve büyülerde ayrıca eşya yapımındada kullanırlar.Büyü seçiminde Verimlilik,korunma büyüleri(genellikle tılsımlar yapılır).hayvan kutsama,görüş soruları,kehanetler(rüyalar ve görüşler hakkında).Rituel olarak bolluk,gücü bulma ve sonuç rituelleri yapılır.

1 Ağustos

Lammas(Lughnasadh olarak ta bilinir) Sabbat'ın üç hasatından ilkidir.Wicca geleneklerine göre eski Celtic güneş tanrısı,Lugh, yada muhteşem tahıl tanrıçalarına (Demeter,Ceres ve diğerleri gibi)adanmıştır.Lammas ayrıca ekmek festivali olarak ta bilinir.Minnet Rituelleri,hasat büyüleri,verimlilik ayinleri,ölüm ve dirilme ile ilgili pagan ayinleri yapılır.

13 Ağustos

Greek tanrısı Hecate'nin(Ay'ın,Ara yolun tanrıçası ve orta çağdan beri bilinen Cadıların Kraliçesi)günü olarak bilinir.Bu günde Verimlilik,refah,güç,kara büyü,korunma,seyahat ve de ölümün ruhları ile ilgili büyü ve ritueller yapılır.

21 Eylül(Ekinoks)

Ayrıca Mabon olarak ta bilinir(Gal verimlilik tanrısından sonra) Sabbatların üç hasat gününden ikincisi olarak bilinir.Wiccaların minnet ve şükran günüdür.Gece ve gündüz süresi eşittir.Minnet ayinleri,görüş sorgusu,hasat ayinleri,kehanet ve kişinin hayatındaki dengeyi bulmasına yardımcı olacak ritueller ve büyüler yapılır.

31 Ekim

Samhain(cadılar bayramı,gölge festivali olarak ta bilinir.)Yıl çarkının başlangıç ve bitişinin en büyük Sabbatı olarak bilinir.Bugünde ölülerin ve yaşayanların dünyası arasındaki fark en inceye düşer.Sabbatın son hasatı olarakta bilinir.Malesef bugün lanetler,belalar ve satanik ayinler de yapanlar vardır ama biz doğru olanı yapalım.Bugünde hasat ayinleri,kehanetler,korunma büyüleri,ölüyü onurlandırma ayinleri,ruhlar ile bağlantı kurma,defetme,sahiplenme rituel ve büyüleri yapılır.

21 Aralık

Kış gün dönümü(Noel yortusu ve kış ortası olarak ta bilinir)en uzun gece ve en kısa gündüzün yaşandığı gündür.Bu günde ölülerle bağlantı kurma,güç ve sağlık,dilek büyüsü,ve kişiye iyi şans getirme büyüleri yapılır.



-Aldwynenar