12 Eylül 2011 Pazartesi

Geceye Özgü



Gece; bütün kötülüklerin anası olarak bilinir.Tarihte çeşitli suikastlere,hırsızlıklara,işkencelere,korkulara sahne olmuştur gece.İnsanın görüş alanını daralmasıyla bilinmezlikle gelen korku kat sayısının artmasıyla birlikte insanın gece ile igili yaptığı her yorum tarihte çoğu zaman olumsuz bir etki yaratmıştır.Kötü imajını da silmek gerekirse dinlerin,efsanelerin ve daha birçok mucizenin sahnesidir gece.Bir cadı için kusursuz bir büyü zamanıdır.

Dünya üzerinde neresinde olursanız olun, gece yarısında ay tepedeyken enerjiyi zaten hissedersiniz.Bu enerji akışının en yoğun olduğu saattir.Bu saatte büyü,dua,şifa çalışmaları vb. gibi uğraşlarınızın daha verimli olduğunu göreceksiniz.Bu saat cadılık saati(witching hour) olarak bilinir.

Gece, majisyenlerin çalışma saatidir.Ortaçağdan günümüze bu sanat geceleri yürütülmektedir.Bunun ile ilgili birçok tabir vardır.Birincisi bu tür olayların toplumda hoş karşılanmaması nedeniyle gece en uygun vakit olarak seçilmesi,ikincisi,majisel olarak gece yarısı enerji akışı için en uygun saat olması,üçüncüsü, cadılıkta güneşten çok ay ve ayın hallerinin,enerjisinin cadılık sanatında kullanılması ve bunun gibi örneklerdir.Ayrıca geceleri bazı boyutlar arası mesafenin kısaldığına inanılır(cadılar bayramı gecesi-inanca göre ölüler boyutu ile aramızdaki mesafe en aza iner).Geceyi değerdirmek sadece majisel anlamda değil hem stratejik hemde taktiksel anlamda da tarihte yer etmiştir.En güzel örneklerden biri Truva'dır.Peki güneş bu toprakları aydınlatmayı bıraktığında sen ne yapacaksın?

 Okuduğunuz için teşekkürler
-Aldwynenar

2 yorum:

  1. Normalde hiç yazmam ama bu sefer yazmadan yapamıycam. Çok çok aşırı beyendim ❤️❤️

    YanıtlaSil
  2. Sadece bu değil bütün yazılar ŞAHANE😊👍 Devam et lütfen TÜRKÇE kaynak yok. Bize öbür dünyadan bahset diğer varlıklardan LÜTFEN ❤️🔮

    YanıtlaSil