12 Eylül 2011 Pazartesi

Demonoloji


Kelime anlamı iblis bilimi olan bu sözcük iblisler boyutu,iblis türleri,özellikleri,çağırımı ve yönetimi hakkında bilgi veren bir daldır.Hayvanlar,bitkiler gibi canlıların majik yönleri olmasına karşın iblislerin de bazı majik yönleri mevcuttur.Aleister Crowley'in necronomiconunda geçen birkaç isim ile örneklemek isterim.

Aranunna

Aranunna'nın sigili.

Bilgeliğin vericisi,Geçitlerin doğasını bilen,sihirli mukaveleyi bilen.

Agilma

Agilma'nın sigili

Yağmur getiren.Bazen yumuşak yağmurların bazen ise ekinleri,orduları,şehirleri yok edecek olan fırtına ve şimşeklerin üstadı.


Bu verilen iki örnekte her birinin farklı bir görevi olduğunu,hepsinin aynı kategoriye girmediğini görmüş olduk.Eski yazıtlarda bazı majisyenlerin demonlar ile iletişime geçtiğini,onları tanıdığını,sigillerini çağrılarda kullandıkları mevcuttur.En çok adını duyduğumuz Kral Süleyman'ın yazdığı var sayılan Necronomicon, (söylentilere göre) gerek iblislerin çağırıldığı gerek ise ölülerin diriltildiği yazılan bir kitapmış.Okuyanların ki bilgiden beyninin kaldırmadığı bu kitabı(var olduğu bile tartışılma aşamasında) demonlardan yardım alınarak yazıldığına inanılan bir söylenti mevcuttur.Bir başka söylenti ise kral Süleyman'ın demonları kontrol etmesiyle bu bilgileri oraya aktardığı var sayılır.Çünkü bu bilgileri bir insan aklının yazmasına hiçbir şekilde imkan olunmayan (düşünün ki insanın hükmedebildiği hiçbirşey olmamasına karşın öyle bir bilgi.)bu kitabın yazımı hala bir sır olarak kalmaya devam ediyor.

Demonlar çeşitlidir ve bunların kategorileri vardır.Çoğu zaman duyduğumuz İnkubus(eril) Sukkubus(dişil) demonlardan örnek verelim.Bunlar kategoriye göre ikici seviye demonlar olmakla birlikte insanların rüyasına girerek cinsel enerjisi ile beslenirler.Kişi kabus görebilir,rüyasında karşı cinsinin en muhteşem hali ile birlikte olduğunu görebilir.Tabii bu şekilde de yavaş yavaş kölesi haline gelir.Bu sadece bir örnektir.

Demonların zararlı olduğu rivayet edilir ama tarafsız bakmak gerekir ve korkuyu bir yere bırakırsak haklarında ve bize öğretecekleri çok şeyleri olan kadim varlıklardır.Çünkü bizler insanız ve nötr bir yapıya sahibiz.Bu yapımız gereği herşeyin en iyisi olarak asla kalamayacağız ama anahtarın bizde olduğunu da söylemeden edemeyeceğim.

Demon dilini araştırdığımızda karşımıza enochian çıkar.Melek dili olarak tabir edilir ama demonları çağırmak ve etki altına almak için kullanıldığı da söylenmiştir.John Dee ye melekler tarafından söylendiği var sayılan bu dilin kayıp çağrı anahtarıyla beraber hala günümüzde denendiği ve uygulandığı söylenmektedir.

Eğer ingilizcenize güveniyorsanız ve bu işlere merak duyuyorsanız Demon ve Demonoloji ansiklopedimiz ektedir.İlginizi çekeceğini umarım.Tabii bu yazıyı okuyup akşam beni bunlar bunlar rahatsız etti,demon çağırdım muhabbet ettik gibi şeyler yazacaksanız [The Smurfs] adlı çizgi filmi baştan sona kadar izleyin.

http://www.fileserve.com/file/HGbMxph

Okuduğunuz için teşekkürler.
-Aldwynenar

1 yorum:

  1. webmanyak@gmail.com mail atın lutfen. mail adresinin ciddiyetsizliği önyargıya düşürmesin. Maji sanatıyla ugrasan biriyim ve paganım

    YanıtlaSil